Oferte locuri de munca top

Contract rutier de peste 221 mil lei, atribuit

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara-DN 69 – Rest de executat” a fost semnat.

Valoarea acestuia este de 221,45 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind efectuată prin Programul Operațional Transport POT 2021-2027.

Ofertantul desemnat câștigător este o asociere condusă de Drumuri și Poduri Banat SRL, după cum a anunțat DRDP Timișoara.

Aceasta a concurat cu firma Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA (deținută de constructorul austriac Strabag).

Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură, care va avea profil de drum național cu patru benzi de circulație, reprezintă o rută nouă pe care conducătorii auto vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe autostrada A1.

Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1.

Circa 140 de unitati locative intr-un viitor ansamblu

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

După semnarea contractului, perioada de proiectare și execuție va fi de 12 de luni.

Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent.

Contractul cu fostul antreprenor, Todini Costruzioni Generali SpA, a fost reziliat în luna septembrie a anului trecut.

Decizia de reziliere a fost dată din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul italian, a lipsei utilajelor și a dotărilor insuficiente pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător, precum și din cauza lipsei personalului cheie și a personalului muncitor, potrivit oficialilor DRDP Timișoara.

La data rezilierii contractului anterior, în septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus