Oferte locuri de munca top

Contract rutier de peste 110 mil euro, semnat

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția drumului ce va face legătura dintre Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) și Autostrada A3 Transilvania, la Borș.

Drumul de 18,96 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte.

Ofertantul desemnat câștigător de către CNAIR pe 18 iunie este constructorul austriac Strabag SRL.

Valoarea contractului este de peste 110 milioane de euro (545,91 milioane de lei fără TVA), aproape la fel cu cel estimat (546,4 milioane lei). Finanțarea este din fonduri europene.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

”Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023”, a declarat Cătălin Drulă Ministrul Transporturilor.

Pentru acest contract au mai ofertat Rizzani De Eccher, asocierea Drum Asfalt (lider), Trameco, Arsal Yapi Construct, Imfalt Yol Yapi Sanayi Ticaret A.S., și asocierea Constructii Erbasu S.A. (lider), VÁHOSTAV – SK, a. s.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus