Oferte locuri de munca top

Contract de constructii, reziliat de CNI

După 10 ani de la semnare, a fost demarată procedura de reziliere a contractului privind construirea bazinului olimpic de înot din municipiul Brăila, în vederea reluării procedurii de achiziție publică și a finalizării investiției, a anunțat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Astfel, Compania Națională de Investiții a notificat constructorul Midanne Invest Grup SRL cu sediu social în București, cu privire la rezilierea de drept a contractului încheiat în anul 2011.

Bazinul olimpic de înot de la Brăila a fost contractat în 2011, iar lucrările au fost demarate în 2015. Din iulie 2019 lucrarea a avansat doar în proporție de 6%.

Cseke Attila a afirmat: ”Am vizitat lucrările în iulie și am impus un termen de o lună constructorului pentru a se mobiliza spre finalizarea lucrării. Acest termen a fost depășit. Vom rezilia contractul cu acest constructor pentru a putea avansa cu investiția după o nouă procedură de achiziție publică. Scopul Ministerului Dezvoltării este de a finaliza obiectivul și a-l preda în folosul comunității”.

Ulterior acestei notificări, CNI va parcurge toate etapele în vederea preluării șantierului, stabilirea restului de executat și demararea unei noi proceduri de achiziție publică în vederea finalizării obiectivului de investiții.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus