Solplanet x AeroFix

Contract de circa 83 mil lei, semnat

A fost semnat contractul pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în zona de Est a municipiului Craiova

Investițiile care se vor face în baza acestui contract vizează lucrări în cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcănești, Valea Roșie – unde se extinde rețeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL, dar și în Craiovița Nouă, 1 Mai, zona de la Podul Consul până la Niela.

Practic, având în vedere că pe zona de Vest a Craiovei se lucrează deja, întreg municipiul va deveni un mare șantier.

Licitația a fost câștigată de asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SR. – Utalim SA, la o valoare de 82.611.548 lei, fără TVA. Lucrările aferente contractului „DJ-CL-01 Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Eest a Municipiului Craiova”, cuprind:

–  extinderea rețelei de alimentare cu apă în cartierul ANL din Valea Roșie pe o lungime de 1.858 metri,

– reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime totală de 7.327 metri,

– extinderea rețea de canalizare pe o lungime de 29.746 metri, incluzând 1.991 racorduri și 833 cămine de vizitare,

– reabilitarea rețeței de canalizare pe o lungime de 24.380 metri, incluzând 1.429 racorduri și 865 cămine de vizitare, dar și

– construcția unui număr de 5 stații noi de pompare a apei uzatei (și conductele de refulare aferente), precum și

– reabilitarea stațiilor de pompare a apei uzate din Craiovița Nouă și 1 Mai.

Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și de punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

Aceeași firmă lucrează pe partea de Vest a municipiului

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că este mulțumită de ritmul în care se lucrează pe partea de Vest a municipiului, întrucât este prezentă des pe șantier, și așteaptă aceeași mobilizare din partea câștigătorilor licitației, fiind vorba despre aceeași asociere de firme.

”Am fost nevoiți să reluăm licitațiile”

Directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu, a explicat faptul că întârzierea cu care s-au semnat contractele pentru municipiul Craiova a fost generată de lipsa unor firme puternice, care să poată derula și finaliza aceste lucrări, licitațiile fiind reluate: „. A durat ceva mai mult să semnăm cele două contracte pe Craiova pentru că am fost nevoiți să reluăm licitațiile. În prima fază au lipsit firmele puternice, care să aibă toate documentele și experiența necesară unor lucrări de asemenea anvergură. Acum sperăm ca, într-o lună, o lună și jumătate, după ce obțin toate autorizațiile, antreprenorii să demareze lucrările și pe partea de Vest. Ne-au dat asigurări că se va intra în forță, pe mai multe străzi, astfel încât să se finalizeze câte un cartier, pentru ca deranjul provocat cetățenilor să fie cât mai mic”.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de peste 445 milioane euro -, nu este singurul ce vizează Craiova.

Lucrările sunt în plină desfășurare la alte două, respectiv cel care prevede montarea a peste 1000 cămine de apometru complet echipate și peste 22.000 de apometre cu citire la distanță și la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în zona de Est a municipiului Craiova.

Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2023.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Un comentariu;

Sus