Oferte locuri de munca top

Contract de 7 mil euro pentru circa 4 km piste biciclete, atribuit

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de amenajare a aproape 4 km de piste de biciclete în municipiul Sibiu.

Contractul are valoarea de peste 7 milioane de euro (34,73 de milioane lei), iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Contractul a fost încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și asocierea CON-A Operations SRL, Con-A SRL și Dimex 2000 Company SRL.

Culoarul se va întinde de la intersecția cu strada Maramureșului până în zona podului centurii ocolitoare din Gușterița. Pe tronsonul dintre strada Maramureșului/ șoseaua Alba Iulia și podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe celălalt mal.

Pentru amenajarea pistei vor fi necesare și lucrări de consolidare a malurilor prin taluzuri sau ziduri de sprijin care vor stabiliza terenul.

Pentru traversarea râului, la intersecția cu pârâul Rossbach va fi amenajată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară, o a doua urmând să fie creată în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului.

Pe lângă amenajările pentru bicicliști, proiectul include și o serie de amenajări pentru pietoni, precum și elemente smart:

* 8 puncte de belvedere și zone de relaxare

* Rampe autorulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia

* 65 de bănci, câteva urmând să fie dotate cu elemente smart (alimentare cu panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless)

Aproape 170 de stâlpi de iluminat vor asigura iluminarea ecoeficientă a acestui traseu verde. Corpurile de iluminat vor fi administrate prin telegestiune, vor fi dotate cu senzor de prezență, iar o parte din aceștia vor avea echipamente WiFi pentru acces gratuit la internet.

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat: „Începem amenajarea a încă 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. (…). Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte și cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului”

În 2021 au fost dați în folosință 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului și respectiv pe culoarul dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini.

De asemenea, în lucru în acest moment sunt alți 3,4 km pe Calea Dumbrăvii și pe drumul peste Câmpșor. Toate aceste piste sunt separate de traficul auto și cel pietonal, fiind astfel mai sigure în utilizare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

 

Sus