Oferte locuri de munca top

Contract de 5 mil euro, semnat pentru heliport in Galati

Contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical și extinderea cu încă un etaj a parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” din Galați, a fost semnat de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Valoarea contractului este de 25.007.975 de lei cu TVA inclus. Fondurile vin din bugetul Consiliului Județean.

Licitația a fost adjudecată de către Asocierea Rbx Electric Flash Led S.R.L. & Edlex Pro Consulting SRL.

Nou spital, in pregatire

“Vom construi la Galați primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24”, a declarat Fotea.

Heliportul medical va avea o suprafață de 595 de mp, la care se adaugă spațiile necesare pentru personalul medical.

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean. Acesta va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede la serviciul de urgență.

Parcarea supraetajată din curtea unității medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată și cu sisteme moderne de acces.

Aproape 20 mil euro pentru reabilitarea unui corp de spital

Vor exista și două lifturi exterioare, unul pentru heliport și celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgențe.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unității medicale va avea 466 de locuri.

Până la emiterea ordinului de lucrări și închiderea parcării mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de șantier și obținute diverse avize și autorizații.

În funcție de aceste proceduri va fi anunțată ulterior data închiderii parcării.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus