Oferte locuri de munca top

Contract de 17 mil euro, atribuit

A fost desemnat constructorul pentru un proiect cu o valoare de peste 17 milioane de euro.

Astfel, municipalitatea Brașov a ales antreprenorul care va face primul park&ride dintre cele patru pe care administrația vrea să le construiască la principalele intrări în oraș

În urma proceduri ide achiziție, primăria a desemnat câștigătorul licitației de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Construire Park&Ride* – Bartolomeu“.

Prima parcare în sistem park&ride care deservește municipiul Brașov va fi construită de către Eren Cons împreună cu: Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting – subcontractanți și terți, Studio Art Construct, subcontractant.

După perioada de depunere a contestațiilor, va putea fi semnat contractul și vor începe lucrările de construire.

Acest proiect face parte din strategia municipalității de tranziție spre o mobilitate a cetățenilor, în detrimentul mobilității autoturismelor.

Parcarea multietajată va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente, va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea ofertei este de peste 85 de milioane de lei, fără TVA.

Municipalitatea și-a propus construirea, la fiecare intrare importantă din oraș, a parcărilor de tip park&ride, care oferă posibilitatea de a-ți lăsa mașina personală la intrarea în oraș și a continua călătoria, de exemplu, cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta.

Contract pentru lucrari ingineresti de peste 24 mil euro, cu putine oferte

”Prima va fi cea din Bartolomeu, pentru care, deja, am ajuns în faza de atribuire, dar vor urma și cele de la intrarea dinspre București, dinspre Târgu Mureș și dinspre Bacău“, a declarat primarul Allen Coliban.

Parcarea este situată în dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal și va avea un regim de înălțime de 4 niveluri, din care două subterane și două supraterane. Suprafața viitoarei parcări este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele două niveluri subterane și 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.

Cele aproape 800 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus