Oferte locuri de munca top

Contract de 147 mil lei atribuit singurului ofertant

Contractul de 147 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat pentru racordarea la rețeaua de distribuție a gazelor naturale a peste 8.000 de gospodării și instituții publice din Prahova.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul vizează înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Varbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic de pe Valea Slănicului.

Câștigătorul contractului este Avi Prod Grup SRL, care a depus singura ofertă.

Valoarea contractului semnat este de 146,96 milioane de lei exclusiv TVA.

Dintre cele 13.468 gospodării identificate, prin proiect sunt propuse spre racordare 8.159 de gospodării şi instituţii publice (8.041 gospodării şi 118 instituţii publice).

De asemenea, proiectul presupune realizarea unei infrastructuri inteligente de distribuţie a gazelor naturale (Smart Energy Transmission System) în lungime de 297,880 km.

Oferta castigatoare a unui contract de consultanta de circa 9 mil euro

Această infrastructură este constituită atât din conducte subterane, cât şi supraterane şi asigură un grad de racordare de 60,58%.

Prin racordarea clienţilor noncasnici, instituţii publice si operatori economici, la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale se va îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prin:

* alimentare cu energie termică;

* asigurare a apei calde menajere;

* utilizare a gazelor naturale în procesele de producţie sau în activitatea curentă cu impact direct asupra competitivitţii operatorilor economici sau a calităţii serviciilor publice prestate de către instituţiile publice;

* reducerea emisiilor de noxe în atmosferă ca urmare a utilizării combustibilului solid.

Lucrările urmează să fie finalizate până pe 31 decembrie.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus