Oferte locuri de munca top

Continuă reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare

8Proiectul “Sistem integrat de reabilitare asistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a stațiilor de tratatare a apei potabile și a stațiilor de epurare a apelor uzate în localitățile cu o populație de până la 50.000 de locuitori” a fost prelungit până la 31 decembrie 2016.

Vor fi efectuate lucrări de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a stațiilor de tratatare a apei potabile și a stațiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori din zece judete ale tarii: Bihor, Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Dambovita, Gorj, Harghita, Mures, Tulcea si Vaslui.

În data de 19 mai 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin secretarul de stat Geyorgy Attila, a solicitat Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, printr-o scrisoare trimisă guvernatorului acesteia, Rolf Wenzel, prelungirea graficului lucrărilor.

Prelungirea Proiectului de reabilitare a fost necesară deoarece subproiectele au fost finalizate cu întârziere și alocările bugetare destinate finalizării investițiilor s-au făcut târziu, dar și din cauza unităților administrativ-teritoariale care au asigurat târziu cofinanțarea.

Din cele 75 de subproiecte incluse inițial în proiect doar 46 sunt finalizate, 24 sunt în execuție, iar cinci au studiile de fezabilitate efectuate și sunt în curs de a fi propuse spre aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice estimează că, din cele 29 subproiecte aflate în execuție, 15 vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2016.

Având în vedere că momentan prelungirea Proiectului a fost aprobată până la 31 decembrie 2016, MinisterulDezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar putea solicita o nouă prelungire anul viitor, în cazul în care lucrările nu sunt finalizate.

Un comentariu;

Sus