Oferte locuri de munca top

Continua boom-ul din constructiile comerciale, in timp ce rezidentialele stagneaza

O diviziune între sectoarele de construcții a devenit vizibilă pe măsură ce dezvoltatorii rezidențiali se pregătesc pentru recesiune, dar piața comercială și industrială continuă să crească, spun experții de la compania americana LevelSet.

„Creșterea ratelor dobânzilor a dus deja piața construcțiilor de locuințe unifamiliale în recesiune, dar activitatea pe partea nerezidențială continuă”, a declarat luna trecută economistul șef al Associated Builders and Contractors, Anirban Basu. Activitatea recentă de pe piață conduce în continuare la aceeași concluzie.

Dar, în ciuda a ceea ce pare a fi o divizare clară între aceste sectoare, este greu de obținut o evaluare precisă a așteptărilor privind profitul din cauza inflației prețurilor, a disponibilității produselor și a costurilor de personal mai mari. Până când vor fi disponibile mai multe date, perspectivele pentru fiecare industrie sunt mai puțin clare.

Fabrica de materiale de constructii, extinsa cu aproape 9 mii mp

După cum indică tendințele recente, costurile materialelor, lucrărilor, forței de muncă și terenului au crescut. Acest lucru a avut un impact direct asupra industriei construcțiilor rezidențiale. Cu toate acestea, lucrările de construcții comerciale și industriale continuă să aibă o cerere mare.

În plus, perspectiva negativă a pieței imobiliare poate agrava percepția discrepanței între cele două domenii de construcție, ratele ipotecare mai mari influențând foarte mult cererea – sau lipsa acesteia – pentru locuințe noi.Ken Simonson, economist-șef pentru Associated General Contractors of America, face referire la doi indici – Architecture Billing Index și Dodge Momentum Index – care oferă o perspectivă asupra facturilor și a restanțelor, iar fiecare sursă arată o perspectivă comercială puternică.În plus, indicele Dodge Momentum analizează proiectele la aproximativ un an de la începere. Indicele lor indică o creștere atât pentru proiectele comerciale, cât și pentru cele instituționale.

Sus