Oferte locuri de munca top

Consumul de otel va continua să crească

Pentru 2017 și 2018 consumul de oţel va continua să crească ușor ca urmare a revenirii cererii pentru consumul real și un impact pozitiv din partea ciclului stocurilor de materiale, susțin reprezentanții Eurofer.

Principala preocupare a reprezentanţilor producătorilor europeni de oţel este revenirea gradată a cererii pentru oţel pe piaţa europeană care este limitată de comerţul necinstit. Aceștia precizează că în absenţa soluţiilor structurale supraproducţia va persista și va continua să afecteze comerţul cu oţel. Drept urmare ar trebui să fie prioritare măsurile pentru refacerea condiţiilor comerciale în domeniu prin intermediul unor regulamente anti-dumping.

După o creștere semnificativă în prima parte a anului activitatea în principalele sectoare care folosesc oţelul ca materie primă a crescut ușor în 2016. Producţia în construcţii a fost una slabă în Europa Centrală unde activitatea a scăzut cu două cifre. În același timp producţia în domeniul echipamentelor de transport a continuat să crească. În ansamblu, producţia în sectoarele care folosesc oţel a crescut cu 1,8% în 2016, informează Eurofer. Prognoza UE pentru 2017 și 2018 în aceste sectoare este pozitivă fiind estimată o creștere de 2% în aceste sectoare.

Consumul de oţel a rămas în 2016 la nivelul din 2015, după ce în prima parte a anului a crescuse cu aproximativ 3%. În a doua parte a anului distribuitorii au apelat la metoda rotunjirii stocului realizând un trend pozitiv în termeni de consum. Astfel piaţa europeană a oţelului a crescut cu 1,8% în 2016.

Importurile de oţel au înregistrat o creștere anuală de 10% în trimestrul III din 2016 iar ca o consecinţă a creșterii importurilor, livrările locale de oţel în UE au scăzut cu 2%. O ultimă cifră disponibilă din treimestrul IV 2016 arată că importurile de oţel au înregistrat o creștere anuală de 5% în acest interval.

“Importurile totale au crescut cu peste 9% în 2016 atingând un vârf multianual. Pentru al patrulea an consecutiv importurile au crescut mai mult decât a evoluat piaţa autohtonă de oţel din UE și au absorbit creșterea modestă a cererii. În a doua parte a lui 2016 importurile au reprezentat 25% din piaţa europeană”, a precizat Axel Eggert, director general al Eurofer.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus