Oferte locuri de munca top

Construirea unui spital de 25 mil euro va fi reluata

Proiectul de construire a Spitalului Orăşenesc Sinaia va fi deblocat, după ce Guvernul a a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Lucrările au început în urmă cu 20 de ani și au fost oprite în primă fază la nivelul de suprastructură realizată în proporţie de circa 10%.

Acum, valoarea estimată a proiectului ajunge la aproape 25 milioane de euro.

Spitalului Orășenesc din Sinaia, județul Prahova, va avea 6 secții de spitalizare prevăzute cu 138 de paturi, compartiment primiri urgențe cu acces separat pentru ambulanțe, secție de imagistică, laboratoare medicale, bloc sterilizare, bloc operator cu 3 săli de operație și bloc de nașteri.

De asemenea, clădirea are prevăzute și 67 de locuri de parcare, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități.

Suprafața construită va fi de 2.393 mp, iar suprafața construită desfășurată va fi de 7.419 mp.

Procedura de atribuire privind construcția Spitalului Orășenesc din Sinaia va fi derulată prin Compania Națională de Investiții, societate aflată în subordinea MDLPA.

Valoarea totală a investiției este de 121.023.000 de lei, primăria orașului Sinaia participând cu o confinanțare de 12.385.000 lei.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 60 luni.

Pentru acest proiect, în perioada 2015-2018 s-au executat lucrări de finalizare a structurii de rezistență, zidărie pereți exteriori, termoizolație pereți exteriori și tâmplărie exterioară la corpurile C și D și lucrări de demolare parțială, demolare elemente de compartimentare și demolare șarpantă la corpurile F și H. După oprirea lucrărilor descrise mai sus construcția a intrat în conservare.

În 2019 – 2020 a fost întomit un nou Proiect Tehnic, fiind modificată tema de proiectare aferentă proiectului întocmit în perioada 2011-2013.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus