Oferte locuri de munca top

Construirea unui mare spital, prin imprumut de la BDCE

Proiectul de construire a unui mare spital în București ar putea fi realizat cu finanțare dintr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European.

Acest proiect are o valoare estimată de circa 160 milioane de euro și ar urma să fie realizat pe bulevardul Timișoara, în sectorul 6.

Cererea pentru finanțare a fost mai mult de un an în procedură de evaluare.

”Mai avem câteva pregătiri de făcut, dar în iunie aștept un răspuns pozitiv”, a declarat

primarul de sector, Ciprian Ciucu.

Spitalul va avea 257 de paturi, va deservi în principal Sectorul 6 cu discipline precum cardiologie, medicină internă, neurologie, obstetrică și ginecologie și altele.

După ce va fi aprobat creditul, Primăria Sector 6 va scoate la licitație contractul ”pe principiul Proiectare + Construire + Echipamente + Mentenanță.”

Spatii logistice noi de peste 34 mii mp

Amplasamentul viitorului spital situat pe Bulevardul Timișoara a trecut printr-o serie incipientă de pregătiri, conform primarului.

”Terenul trebuia eliberat de sarcini: linii de înaltă tensiune și conducta de gaz. Am contractat proiectare, am luat avizele, am făcut proceduri de atribuire de lucrări să îngropăm firele de înaltă tensiune și să deviem conducta de gaz. Am făcut studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc. Tocmai ca BDCE (banca) să ne ia în serios. Și ne-au luat.”, a spus primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus