Oferte locuri de munca top

Construirea unui centru de arsi, aprobata de Guvern

Proiectul de construirea a unui centru de arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş a fost aprobat astăzi de Guvern.

Acest proiect mai prevede și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie.

Investiția a fost estimată la peste 60 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 300 milioane de lei.

Construcția nouă cu funcțiunea de spital va avea un regim de înălțime de Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj tehnic.

Suprafața construită desfășurată va fi de 25.577 mp.

Valoarea investiției este de 295.782 mii lei cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 233.962 mii lei.

Finanțarea va fi asigurată din acordul de împrumut, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite.

În cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar au fost incluse serviciile de proiectare pentru trei construcții noi care să includă pe lângă centre de mari arși și acele spații la care spitalele nu pot asigura respectarea normelor sanitare naționale și europene, una din aceste locații fiind Spitalul Clinic de Județean de Urgență Târgu Mureș.
Proiectul va fi finanțat din fondurile alocate în cadrul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus