Oferte locuri de munca top

Construirea Podului de la Ungheni va putea intra in licitatie

În scurt timp va putea demara procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de construire a Podului peste Prut de la Ungheni.

Devizul general al acestui proiect estimează o valoare a investiției ce se ridică la 40.110.666 euro cu TVA.

Acest deviz a fost avizat de Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Finanțarea va fi efectuată din fonduri externe nerambursabile și din bugetul de stat

Principalele caracteristici prevăzute ale podului sunt:

* 261,20 m lungime pod nou peste Prut;

* 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II);

* 8 m lățime parte carosabilă;

* 1 km lungime traseu;

* 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură;

* punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor.

Peste 9,5 mil euro, pentru lucrari de apa si canalizare

Acest pod va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Obiectivul de investiții are ca scop îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane, precum și sprijinirea relațiilor economice, sociale şi frățești dintre România și Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus