Oferte locuri de munca top

Construirea Parcului Industrial din Stei va incepe luna viitoare

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea parcului industrial din Ștei, în urma evaluării celor cinci oferte depuse pentru realizarea acestei investiții.

Pe cele aproape 14 ha ale parcului vor fi realizate rețele de apă, canalizare și gaz, racordurile electrice, drumurile interioare și conectarea cu drumul național.

Valoarea contractului este de 17,9 milioane lei, plus TVA.

Firma câștigătoare este Precon Transilvania, a anunțat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Dacă nu vor fi contestații, la începutul lunii mai va fi semnat contractul de execuție.

Având proiectul tehnic realizat, lucrările vor începe în câteva zile după semnarea contractului, urmând să fie finalizate în cel mult 6 luni.

În paralel cu derularea lucrărilor, din vara acestui an vor fi concesionate parcele de teren pentru firmele care vor dori să investească în zonă.

Parcul industrial din Ștei va fi o ancoră pentru atragerea de investiții, consideră Ilie Bolojan.

Având în vedere distanța mare a zonei față de Oradea, de peste 80 de km, naveta spre locurile de muncă din municipiu este dificilă.

Acest proiect, alături de parcul din Beiuș, aduce locurile de muncă aproape de cei care locuiesc în zona celor două orașe și contribuie la revigorarea economică a zonei.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat cu Primăria Ștei.

60% din fonduri sunt contribuția Consiliului Județean Bihor, 40% fonduri europene prin Programul Operațional Regional – POR, terenul fiind pus la dispoziție de orașul Ștei.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus