Solplanet x AeroFix

Construirea în zone turistice va fi strict reglementată

5Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii a fost aprobată de Senat în procedură de urgenţă. Propunerea urmează să fie supusă aprobării Camerei Deputaților.

Această propunere legislativă urmăreste reglementarea autorizării construcțiilor în zone de interes turistic în care patrimoniul arhitectural să fie păstrat și perpetuat.

Senatorii au considerat că natura lucrărilor de construire este diferită în cazul monumentelor a căror valoare este reprezentată de întregul imobil/ansamblu față de zonele construite protejate sau zonele de protecție a căror valoare este mai ales ambientală.

Modificările propuse urmăresc o mai bună coordonare a dezvoltării urbanistice unitare și durabile, precum și menținerea unei mai bune evidențe a lucrărilor care se execută la rețelele edilitare și din fonduri guvernamentale.

Modificările permit intervenția autorităților publice locale pentru desființarea construcțiilor ilegale fără alte formalități juridice care erau o frână în luare unor măsuri imediate.

Descarca aici modificarile propuse

Sus