Oferte locuri de munca top

Construirea gradinitelor se va face dupa noi reguli

Noi reguli pentru construirea de grădinițe moderne și sustenabile sunt prevăzute într-un act normativ aprobat de către Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Ministrul a precizat că acest demers era necesar pentru a moderniza regulile de proiectare, realizare și exploatare a grădinițelor, reguli care datează din 1997.

Normativul pentru grădinițe a fost transmis, spre publicare, în Monitorul Oficial al României, urmând să intre în vigoare la 30 de zile de la publicare.

”La elaborarea acestor normative de construcții am avut în vedere crearea unor spații sănătoase pentru copii, construcția unor grădinițe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Cseke Attila.

Noul normativ a țintit atât alinierea cu standardele din România și cele europene, publicate de Asociația de Standardizare din România, cât și armonizarea cu cerințele specifice procesului educațional din strategiile elaborate de către autoritățile publice de resort pentru reformarea sistemului educațional din România.

Sediu administrativ din Bucuresti, modernizat cu peste 3 mil euro

Noul normativ tratează, în principal, aspectele legate de eficiența energetică a acestor construcții, astfel încât grădinițele noi vor fi verzi și sustenabile.

Conține și prevederi detaliate pentru asigurarea sănătății copiilor, cum ar fi, detalierea sistemelor de ventilație pentru aceste spații.

”După cum se știe, anul trecut am început reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor și a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate în perioada 1996-1999, fără a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, execuția și exploatarea creșelor, urmat de normativul pentru construcția școlilor și liceelor, precum și de cel pentru spitale”, a conchis ministrul Cseke Attila.

Sus