Oferte locuri de munca top

Construirea a 138 de crese, aprobata

A fost aprobată construirea a 138 de creșe moderne. Numărul acestora va crește pe măsură ce vor fi aprobate cererile trimise Ministerului Dezvoltării de către autoritățile locale din întraga țară.

Ministrul Devoltării, Cseke Attila a spus că în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă: ”Urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural”.

În prezent, există doar 386 de creșe în România. Nevoia de a construi creșe noi este evidentă, de aceea, în prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.

”În total există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Dintre acestea, sunt patru județe (Covasna, Galați, Satu-Mare și Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere și a adus documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor”, a subliniat Cseke Attila.

Programul național de construire de creșe vizează 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate. ”Dezvoltarea rețelei de creșe trebuie să fie demarată unitar, în toată țara, de aceea am aprobat una sau două creșe construite pentru fiecare municipiu, în funcție de numărul locuitorilor. În urma ordinului emis astăzi, poate fi demarată procedura, acolo unde autoritățile locale sunt partenere în acest proiect”, a mai spus ministrul.

Finanțarea necesară este asigurată de Ministerul Dezvoltării, din bugetul propriu, urmând să se finanțeze alte 110 creșe eficiente energetic prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii.

Autoritățile locale pot depune în continuare cereri.

 

Descărcați aici Lista proiectelor aprobate

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

Sus