Oferte locuri de munca top

Constructorul unei parcari subterane nu isi asuma termenul de un an

O parcare subterană pe o suprafața construită de 3540 mp era prevăzut să fie construită în Piața Libertății din zona centrală a municipiului Satu Mare, pe latura de nord a pieței.

În acest sens Primăria a lansat în licitație un contract de concesiune de lucrări pentru finanțare, proiectare, execuție, administrare și operare investiție ,,amenajare parcare subterană pe un nivel în Piața Libertății” cu destinaţie publică. Valoarea totală estimată este de peste 50 milioane de lei fără TVA.

Parcarea subterană urma să aibă un singur nivel, cu 111 locuri de parcare.

Singura ofertă depusă, cea a firmei Dacia SRL, a fost respinsă, fiind considerată neconformă. Aceasta este o consecință a faptului că ”ofertantul nu a putut să garanteze, din cauza piedicilor puse de politicieni iresponsabili, că se va încadra în termenul de execuție solicitat de Primăria Satu Mare (30 noiembrie 2023)”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, care a adăugat:”O problemă administrativă a fost transformată artificial în una politică. Cea mai bună dovadă că demersul Primăriei a fost unul corect este faptul că Prefectura Satu Mare a eliberat avizul de legalitate pentru hotărârile Consiliului Local privind parcarea subterană din Piața Libertății”.

Proiecte industriale, propuse in Bucuresti si in provincie

Proiectul urmăreşte utilizarea eficientă a suprafeţei terenului de amplasament prin amenajarea unui număr cât mai mare de locuri de parcare publică cu dimensiuni minime de 2.50×5.00 m şi asigurarea spaţiilor de circulaţie dimensionate adecvat pentru desfăşurarea circulaţiei în condiţii de maximă siguranţă pentru autoturisme.

Concesionarul urma să primească dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor executate, preluând astfel și cea mai mare parte din riscurile aferente realizării și exploatării lucrărilor respective pe o perioadă de 600 de luni. (Termen de maxim 12 luni proiectare și execuție din care maxim 3 luni elaborare proiect tehnic și DTAC, maxim 9 luni pentru execuție și o perioada 600 luni pentru operare investitie, cu respectarea cerinţelor minime din prezentul caiet de sarcini).

Sus