Oferte locuri de munca top

Constructorul Shapir Structures acuzat de prejudicii de peste 45 mil. lei

EPSON DSC pictureConstructorul Shapir Structures este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind estimat la 45,69 milioane lei. Suma reprezintă sustrageri de la plata impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore administratorului societăţii, Morgenstern Avraham.

Potrivit DNA, Avraham nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obținute din trei contracte, în valoare de 150 milioane lei, încheiate cu RAEDPP Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța. De asemenea nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures, în schimb a înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei.

Astfel, Shapir Structures a încheiat în decembrie 2011 un contract cu R.A. Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa vizând construirea de unităţi locative modulare în municipiul Constanţa – Campus Henri Coandă. Veniturile neînregistrate în cazul acestui contract se ridică la peste 40 de milioane lei.

În ceea ce priveşte cele două contracte încheiate cu Confort Urban valoarea totală a veniturilor neînregistrate depăşeşte 100 milioane lei.

Contractele au fost semnate, primul în decembrie 2008 vizând reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa, iar al doilea în februarie 2012 având ca obiect lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din municipiul Constanţa.

Pe de altă parte, au fost înregistrate cheltuieli fictive în sumă totală de circa 65 milioane lei, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile controlate de inculpat, Larton Consultants ltd Cipru (în sumă totală de 32,46 milioane lei în perioada 2009-2011) și Comrad Leasing ltd Cipru (în sumă totală de 32,64 milioane lei în perioada 2011-2014).

Sus