Oferte locuri de munca top

Constructorii unui drum, platiti dupa 8 ani

După 8 ani, constructorii unui drum din nordul țării vor fi, în sfârșit, plătiți. Cum nu pare să fi fost identificat vreun vinovat, marea parte prejudiciilor va fi acoperită de Guvern, din bugetul de stat.

Lucrările efectuate și neplătite, realizate în anul 2011 și începutul anului 2012,  pentru reabilitarea drumului județean de 56 km, care leagă orașul Baia Sprie de comuna Bârsana, din județul Maramureș, urmează să fie achitate.

Litigiul a fost câștigat în instanță de Asocierea Selina SRL în insolvență –Drumuri Poduri Bihor SA –Drumuri Poduri Maramureș SA Baia Mare –Readymix România SRL Oradea.

În urmă cu două luni, Consiliul Județean Maramureș a fost obligat la plata a 21 milioane de lei către Selina și firmele asociate. Din această sumă, 7 milioane lei însumau contravaloarea lucrărilor executate de constructori și certificate de către Beneficiar, iar 14 milioane lei au reprezentat penalități de întârziere.

Datoria ”moștenită din mandatele trecute” va fi achitată cu ajutor guvernamental

Guvernul a aprobat săptămâna trecută o Hotărâre de Guvern, prin care s-a decis alocarea din fondul de rezervă a sumei de 8 milioane de lei Consiliului Județean Maramureș. Acești bani reprezintă plata penalităților implicate de sentința Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, în favoarea Societății Selina și a firmelor asociate, pentru lucrarea de reabilitare a drumului județean Baia Sprie – Bârsana,  a declarat actualul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

Până în acest moment, Consiliul Județean Maramureș a achitat 7 milioane de lei, sumă care a reprezentat contravaloarea facturilor emise și neonorate de foștii conducători ai instituției județene.

În cursul acestei săptămâni urmează să achite încă 8 milioane de lei.

După rectificarea bugetară se va aloca județului Maramureș încă o sumă de 6 milioane de lei pentru a achita integral această datorie.

”Pentru a evita toate surprizele neplăcute care ar putea să apară în urma unor proiecte astfel moștenite, am rugat toți primarii din județul Maramureș să finalizeze proiectele de reabilitare a drumurilor județene în același mandat în care le propun”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea unui mare ansamblu rezidential in București

Ansamblu cu circa 170 de apartamente, in autorizare in Sectorul 1

Care materiale de constructii s-au scumpit cel mai mult anul acesta

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus