Oferte locuri de munca top

Constructor redesemnat pentru renovarea cinematografului Favorit din Sector 6

A fost redesemnat constructorul pentru finalizarea renovării cinematografului Favorit din Sector 6, București. Lucrările au demarat inițial în anul 2019 iar, în prezent, sunt într-un stadiu de 30%.

Licitația a fost reluată pentru a permite creșterea valorii contractului semnat anterior cu constructorul desemnat inițial.

„Creștere costurilor proiectului a fost generată de pandemie pe fondul căreia prețurile materialelor de construcții au explodat. Spre exemplu, în timpul construcției structurii metalice a clădirii, costul fierului beton a crescut cu peste 65%.

De asemenea, în lipsa unei legislații clare care să permită actualizarea valorii contractului de achiziții publice la prețurile reale ale pieței, Primăria Sectorului 6 a organizat o nouă procedură de licitație, neavând o bază legală pentru modificarea contractului existent”, au declarat reprezentații grupului Inițiativa Favorit.

Aedificia Carpați a fost selectată dintre cei trei constructori participanți la procedura de achiziție publică.

Fabrica, cu aproape 6 mii mp scd, in curs de autorizare

După termenul de 10 zile în care se pot depune contestații, contractul dintre Aedificia și Primăria Sector 6 va fi semnat și se va începe organizarea de șantier.

În cadrul bugetului de investiții pe anul 2023 sunt alocați 10 milioane de lei pentru lucrările de la centrul cultural.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus