Oferte locuri de munca top

Constructiile: volum in scadere, preturi in crestere

Sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere a activității în primele trei trimestre ale anului trecut, valoarea realizărilor fiind de circa 36,94 miliarde lei, potrivit datelor provizorii privind Produsul Intern Brut, comunicate de INS.

Indicii de volum arată o scădere cu 0,2% față de perioada similară a anului trecut,

În schimb, indicii de preț arată o creștere de peste 13%.

În același timp, numărul record al apartamentelor vândute anul trecut s-a reflectat în creșterea aportului la PIB al tranzacțiilor imobiliare.

Valoarea tranzacțiilor imobiliare s-a ridicat la peste 62 miliarde lei, pe perioada primelor trei trimestre ale anului trecut. Volumul a crescut cu 2,2%, iar prețurile cu 1,3%.

Teren de 2 ha dintr-o zona turistica, pregatit pentru functiuni rezidentiale

Perioada iulie – septembrie 2021

În trimestrul III 2021, volumul valorii adăugate brute în sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere de 0,2 puncte procentuale.

Construcțiile au avut realizări în valoare de 19,60 miliarde lei. Față de trimestrul II 2021, volumul a scăzut cu 6,9%, iar prețurile au crescut cu 7,8%.

Tranzacțiile imobiliare au avut realizări în valoare de 22,25 miliarde lei. Față de trimestrul II 2021, indicele de volum a scăzut cu 0,4% și a crescut indicele de preț cu 3,3%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus