Oferte locuri de munca top

Constructiile ingineresti continua sa sustina sectorul

Construcțiile inginerești continuă să susțină sectorul, înregistrând creșteri importante ale volumului de lucrări.

După o ușoară scădere în luna septembrie comparativ cu luna august, volumul lucrărilor de construcții a revenit pe creștere în luna octombrie, după cum arată cele mai noi date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, volumului lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 3% în octombrie decât în septembrie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creşterea este evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,3%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+7,2%), construcţiile inginereşti (+4,0%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,6%).

Octombrie 2023 comparativ cu octombrie 2022

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 7,6%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,8%).

Un ansamblu cu 180 apartamente va fi construit in Bucuresti

Lucrările de reparaţii capitale au scazut cu 6,3%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+20,0%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,5%.

Perioada 1.I-31.X.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată, cu 12,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+20,6%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+30,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus