Oferte locuri de munca top

Constructiile: a doua luna de toamna cu rezultate slabe

Sectorul construcțiilor aproape a stagnat în octombrie, la nivelul lunii septembrie.

Potrivit celor mai recente date ale INS, volumul lucrărilor de construcții a scăzut în octombrie cu 0,2% serie ajustată, comparativ cu luna precedentă.

Lucrările de construcţii noi au înregistrat o creștere cu 0,9%, reparaţiile capitale cu 2,3%, în timp ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut 0,6%.

Scăderi majore s-au înregistrat la clădirile rezidențiale, cu 3,2%. De asemenea, a scăzut cu 0,9% volumul lucrărilor de construcții inginerești.

Clădirile nerezidențiale au înregistrat o creștere semnificativă de 9,9%.

Octombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a fost în octombrie mai mic cu 13,7% față de luna similară a anului trecut.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale (-35,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-15,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-9,0%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 28,1%, iar la construcţiile inginereşti cu 21,4%.

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 33,4%.

Primele 10 luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată cu 1,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-20,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-12,3%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6,2%.

Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+21,9%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,7%, iar construcţiile inginereşti cu 5,7%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus