Oferte locuri de munca top

Construcţii inteligente, cu fonduri elveţiene la Braşov

Brasov_seen_from_TampaDouă clădiri din Braşov vor fi renovate cu ajutorul tehnologiilor de construcţii inteligente prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Contractul de finanţare a proiectului a fost încheiat în data de 23 iulie.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate clădirile Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi Şcolii Generale, nr. 4, din municipiul Braşov.

Investiţia vizează aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii, care să contribuie la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2. Este un proiect care se poate replica şi la alte unităţi de învăţământ din municipiul Braşov.

Cu ocazia încheierii contractului George Scripcaru, primarul Braşovului: “Municipiul Braşov are deja o lungă şi fructuoasă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, concretizată până în prezent în trei acorduri de finanţare: cel vizând actualizarea Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă, cel vizând pregătirea Propunerilor Finale de Proiect, pentru două proiecte selectate de partea elveţiană, respectiv Reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie energie termică în zona rezidenţială Tractorul din Braşov şi Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţii inteligente, şi cel vizând implementarea proiectului „Reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie energie termică în zona rezidenţială Tractorul din Braşov.”

Lucrările care se vor efectua conţin măsuri specifice vizând creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2.

Astfel, măsurile de îmbunătăţire a eficienţei energetice prevăzute în cadrul proiectului Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţii inteligente, cuprind:

  • izolarea cu vată bazaltică faţadă ventilată;
  • finisaj cu plăci ceramice;
  • aplicarea de vopsea izolatoare la interior;
  • înlocuirea ferestrelor cu tâmplărie cu două rânduri de geam low-e+Ar;
  • iluminat interior prin tehnologie LED;
  • sistem automatizat de ventilaţie cu recuperare de căldură;
  • izolare terasă cu vată minerală;
  • branşarea la sistemul de încălzire centralizat;
  • reabilitarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, termică şi apă.

Bugetul total al proiectului este de 2,98 milioane franci elveţieni, din care maximum 2,08 milioane franci elveţieni, echivalentul a 8,83 milioane lei, reprezintă contribuţia elveţiană la finanţarea proiectului, iar minimum 900.790 franci elveţieni, echivalentul a 3,82 milioane lei, reprezintă contribuţia beneficiarului – Primăria Braşov.

Perioada de implementare este de 24 luni de la data semnării Acordului, respectiv din 23 iulie 2015.

 

 

 

 

 

Sus