Oferte locuri de munca top

Constructii Erbasu ramane castigatoarea contractului pentru construirea unui spital de 73 mil euro

Oferta antreprenorului Construcții Erbașu SA pentru construirea spitalului de boli infecțioase și pneumologie, dispensar TBC, din municipiul Oradea rămâne câștigătoare și după ce a fost contestată de către unul dintre participanții la licitație.

Contractul are o valoare de 73 milioane de euro (363,6 milioane lei, fără TVA) și va fi finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Decizia autorității contractante de a desemna câștigătoare oferta asocierii  Construcții Erbașu SA (lider) – Terra Gaz Construct SRL – Concelex SRL a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Contestația a fost depusă de Precon Transilvania SRL, în calitate de lider al unei asocieri care a participat la procedura de achiziție publică. Aceasta a solicitat anularea raportului procedurii, precum și a tuturor actelor anterioare și/sau subsecvente acestora care privesc modalitatea de evaluare a ofertei depusă de către asocierea câștigătoare.

La rândul său, asocierea Construcții Erbașu SA – Terra Gaz Construct SRL – Concelex SRL a formulat o cerere de intervenție pentru respingerea contestației, ca fiind netemeinică şi nelegală. A solicitat menţinerea tuturor actelor emise de autoritatea contractantă cu ocazia evaluării ofertelor, ca fiind temeinice şi legale, precum și menţinerea ca temeinic şi legal a rezultatului raportului procedurii prin care oferta sa a fost declarată câștigătoare.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de Precon Transilvania SRL.

Hala noua pentru un producator local

În același timp, CNSC a încuviințat în principiu cererea de intervenție formulată de asocierea Construcții Erbașu SA – Terra Gaz Construct SRL – Concelex SRL și a admis-o.

Spitalul de boli infecțioase din Oradea

Spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI.

Construcția se va ridica pe 4 etaje. Spitalul va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus