Oferte locuri de munca top

Constructia a 43 de hale primeste finantare

Pentru construcția a 43 de hale de depozitare în zonele mai puțin dezvoltate ale țării noastre a fost acordată o finanțare de 150 milioane de euro. Astfel, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații industriale și logistice din România, compania belgiană Warehouses De Pauw (WDP) a obținut un impuls major pentru continuarea dezvoltării de noi proiecte în plan local.

WDP și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru un pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Împrumutul va fi utilizat pentru construcția a 43 de hale de depozitare în zonele mai puțin dezvoltate (de convergență) ale României, potrivit reprezentanților BEI.

Toate spațiile logistice finanțate din creditul BEI vor fi situate pe unul dintre cele 5 coridoare majore de transport identificate în Master Planul General de Transport al României. Construcțiile vor fi realizate urmând principii sustenabile, precum eficiența energetică și reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de apă și gestionarea cât mai eficientă a deșeurilor rezultate din construcții.

Noile spații logistice vor fi închiriate pe termen lung, în special pentru activități noi de logistică și industrie ușoară. Proiectele ar urma să genereze 3.700 de locuri de muncă pe perioada construcției și 750 după finalizarea lucrărilor.

În prezent WDP deține în România un portofoliu diversificat de spații industriale și logistice, totalizând aproape o jumătate de milion de metri pătrați. Parcurile industriale existente sunt amplasate lângă București, la ieșirile autostrăzilor A1, A2 și A3, dar și în Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sibiu și Timișoara.        

 

 

 

Citiți și:

Vor fi construite 190 apartamente in blocuri cu 10 niveluri, in Capitala

O parcare supraetajata primeste autorizatie de construire

87 strazi vor trece de la stadiul de pamant la asfalt

 

 

 

 

 

  Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus