Solplanet x AeroFix

Consolidarea cladirilor: peste 440 mil euro

Pentru consolidarea a 238 de clădiri, blocuri de locuințe, spitale și școli au fost alocate până acum fonduri nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totalul este de 168 de contracte de finanțare, în valoare de 441 milioane de euro. (liste atașate la finalul știrii)

”Având finanțarea asigurată, autoritățile locale trebuie să treacă la faza de implementare a investițiilor”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

148 de proiecte, în valoare de circa 262 milioane de euro, vizează consolidarea seismică și renovarea energetică a 162 de clădiri publice, unități medicale, de învățământ și sedii administrative.

20 de proiecte, în valoare de peste 179 milioane de euro, vizează consolidarea a 76 de clădiri rezidențiale multifamiliale.

30 de blocuri din Buzău vor fi reabilitate cu circa 94 milioane de euro

Cel mai mare contract este pentru renovarea integrată a 30 de blocuri de locuințe din Municipiul Buzău: 93,72 milioane de euro.

Cele mai multe contracte au fost semnate cu autoritățile locale din București, Iași, Constanța, Galați și Prahova.

Începând din acest an, Ministerul Dezvoltării derulează și Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Lucrari ingineresti de peste 16 mil euro, ofertate

Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament pentru anul 2023.

Finanțarea este de 100%. Ministerul nu cere cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale.

Până în prezent, pentru Programul național au fost depuse cereri de finanțare în valoare de 4,63 miliarde de lei, pentru consolidarea a 277 de clădiri publice și blocuri de locuințe din întreaga țară, dintre care 128 sunt din municipiul București.

Apelul de depunere a cererilor de finanțare este deschis până pe 20 februarie 2023, ora 23:59.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus