Oferte locuri de munca top

Consiliul Onorific pentru Energie are primii membri

Consiliul Onorific pentru Energie, care reunește specialiști români de vârf din domeniul energiei, a fost înființat, după cum a anunțat Ministerul Energiei.

Consiliul este un organism independent, onorific și consultativ. Acesta sprijină elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor guvernamentale cre pot transforma România ”într-un pilon al inovației și al securității energetice regionale”.

Membrii sunt numiți prin ordin al Ministrului Energiei, fiind ”unii dintre cei mai performanți români din energie, din țară și din diaspora, cu rezultate recunoscute la nivel național și global”.

Consiliul va răspunde la întrebările cele mai importante pentru sistemul energetic românesc: Care sunt tendințele viitorului în domeniul energiei? Cum putem realiza tranziția către energii curate într-un mod just și echitabil? Cum transformăm România într-un furnizor net de securitate energetică în regiune? Cum trebuie să arate strategia națională energetică a României?

Astfel, Ministerul Energiei extinde baza de cunoaștere și experiență la care are acces, construind un mecanism prin care să poată beneficia de opiniile și analizele experților în energie din afara sistemului de administrație.

Totodată, o consultare mai largă asigură un proces decizional mai transparent și responsabil, care ia în considerare opiniile mediului academic, social și privat.

Primul subiect pe agenda Consiliului Onorific este noua Strategie Energetică a României.

Organismul va avea un rol consultativ în conturarea acestui document strategic, care are ca termen de adoptare prima parte a anului 2024.

Noua capacitate electrica fotovoltaica, in curs de autorizare

Primii membri ai Consiliului Onorific sunt, în ordine alfabetică: Gheorghiță Agafiței, Daniel Apostol-Bîrzu, Alexandru Valeriu Binig, Corneliu Bodea, Mihnea Cătuți, Minodor Teodor Chirica, Dumitru Chisăliță, Andrei-Silviu Covatariu, Claudiu Crețu, Daniela Raluca Dărăban, Cătălin Dragostin, Radu Dudău, Sorin Elisei, Claudiu Floroaie, Liviu-Lucian Floroaie, Florian Gaman, Adina Georgescu, Ioan Dan Gheorghiu, Virgiliu Ivan, Andrei-David Korberg, Alina Laszlo-Orth, Cătălin-Ioan Lungu, Florin Mârza , Mihai Alexandru Moia, Corina Murafa, Teofil Mureșan, Dan Pantilie, Mihai Petre Peia, Petru Rușeț, Aura Săbăduș, Cristian Șteț și Dragoș Tâlvescu.

“Mulțumesc tuturor celor care au acceptat provocarea de a deveni membri ai Consiliului Onorific și de a contribui la misiunea pe care mi-am asumat-o în calitate de ministru: energie pentru o nouă Românie. Energie sigură, la un preț corect și cât mai verde — în această ordine de priorități. Ne vom reuni în format hibrid în fiecare lună, având ca subiecte principale prioritățile strategice ale sectorului energetic, rolul noilor tehnologii și avantajele competitive ale României prin politici publice și investiții”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus