Oferte locuri de munca top

Consiliul Concurentei a autorizat preluari de firme pe piata materialelor de constructii

Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care au fost preluate mai multe firme producătoare de materiale de construcții. Este vorba de preluarea de către Xella RO SRL a societăţilor Macon SRL şi Simcom Var SA, precum şi Simbeton SA şi Simterac SA.

Xella RO SRL, Macon SRL şi Simbeton SA au ca activitate principală fabricarea produselor din beton pentru construcţii. Simcor Var SA este producător de var şi ipsos, iar Simterac SA realizează elemente ceramice pentru sobe și șeminee.

Xella RO SRL face parte din grupul de companii controlat de Xella International Holding S.a.r.l. Luxembourg.

Grupul Xella este activează în domeniul materialelor de construcții, având sediul în Duisburg, Germania.

La nivel internaţional, activitatea grupului Xella este organizată în jurul a trei divizii de afaceri: (i) materiale de construcții (BCA, blocuri de silicat de calciu, BCA pentru construcții comerciale, plăci izolatoare minerale), (ii) sisteme de placări (plăci din fibră de ghips, plăci de protecție împotriva focului, panouri de perete uscat din ciment lipit) și (iii) izolații (vată minerală și polistiren extrudat).

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

In doua saptamani va demara construirea a circa 150 de locuinte

Cost actualizat pentru amenajarea infrastructurii dintr-o fosta unitate militara

Noi autorizatii intr-un proiect ce va cuprinde 1200 apartamente

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus