Oferte locuri de munca top

Conflict tot mai acut intre Impact si autoritatile locale

Conflictul dintre dezvoltatorul imobiliar Impact și autoritățile locale se acutizează. Compania a anunțat că a introdus în instanță o acțiune în vedere deschiderii definitive a accesului public între Aleea Privighetorilor și Drumul Pădurea Pustnicu.

Acțiunea vizează Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 1 București și Regia Naționale a Pădurilor Romsilva.

Decizia a fost luată ca urmare a ”tergiversării de către autorități a procedurii de redeschidere definitivă a accesului public pe drumul Vadul Moldovei conform cu obligațiile legale asumate și ca urmare a declarațiilor nefondate ale unor reprezentanți ai acestor instituții care aveau sarcina să rezolve, nu să împiedice acest proces”, afirmă reprezentanții dezvoltatorului.

Porțiunea închisă din strada Vadul Moldovei servea drept singura cale de acces către Sectorul 1 pentru locuitorii ansamblului Greenfield Băneasa.

Recent, primarul general Nicușor Dan a acuzat Impact că ”s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente. E una din sutele de dezvoltări pe același calapod, ale căror consecințe le simt bucureștenii blocați în trafic”.

El a declarat: ”Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte și alta a drumului de către proprietari care vor să construiască). Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură. În schimb, am toată susținerea pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură”.

Terenuri de peste 2 ha pregatite pentru dezvoltari industriale

La rândul lor, reprezentanții companiei Impact susțin că este falsă informația conform căreia dezvoltatorului îi revenea, prin documente semnate și asumate, obligația realizării căilor de acces în ansamblu.

Impact a anunțat că și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini autoritățile, propunând realizarea prin investiție proprie a unor soluții de acces suplimentare. Deși a început demersurile în anul 2017, până în prezent procedurile de avizare nu au fost finalizate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus