Acţionarii Oil Terminal au decis în cadrul celei mai recente adunări să nu pornească urmărirea și recuperarea prejudiciilor pentru mai multe nereguli în activitatea de management.
Astfel în textul hotărârii respinse conducerea companiei era acuzată de subevaluarea terenurilor societăţii aflate în capitalul social de 10 ori faţă de valoarea terenurilor neincluse în capitalul social.
De asemenea, directorul și administratorii erau acuzaţi de subevaluarea în contabilitate a imobilizării corporale a acordului de concesiune petrolieră la 3 milioane de lei, faţă de un venit obţinut anual de 1,5 milioane de lei.
În cazul aprobării hotărârii de pe ordinea de zi a AGA conducerea Oil Terminal ar fi fost făcută răspunzătoare de aprobarea unui regulament de achiziţii publice fără aplicarea legii 99/2016 privind achiziţiile sectoriale și a OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, i Oil Terminal SA fiind societate deţinută majoritar de către statul român.
Conducerea mai era acuzată de prelungirea nelegală a contractului de mandat al directorului general al societăţii pe o perioadă de 4 ani.
A fost respinsă pornirea acţiunii în răspundere împotriva conducerii pentru o presupusă manipulare a pieţei de capital pe care sunt tranzacţionate acţiunile emise de către Societate, prin falsificarea situaţiilor financiare preliminare aferente anului financiar 2015.
Din calitatea de administratori ai companiei au fost revocaţi Tănase Iulia Gabriela, Moise Nicoleta Mariana și Ghiţă Bogdan.
Noua componenţă a Consiliului de Adminsitraţie este: Costreie Toma Bogdan, Grigorescu Cătălin Constantin, Matei Dumitru, Florea Cristian, Patrinache Bogdan Cristian, Negrișan Claudiu Eduard, Star Rating SRL. Aceștia au fost aleși prin metoda votului cumulativ.