Oferte locuri de munca top

Condiţii suplimentare în creditarea în construcţii

Balancing The Account By HandBancherii se aşteaptă la restricţii suplimentare pentru creditarea în construcții, sectorul imobiliar comercial și transporturi. Aceasta potrivit unui studiu elaborat de Asociatia Română a Băncilor și consultantul E&Y.
În acelaşi timp, bancherii estimează o relaxare a condiţiilor de creditare pe segmentul IMM-urilor și sănătate, industrie și IT-ul .
Astfel peste 90% din bănci anticipează o creștere a cererii de credite imobiliare, dublu față de 2014 când doar 41% estimau o creștere.
În plus, aproximativ 24% se așteaptă chiar la o creștere semnificativă a cererii pentru credite imobiliare.
Și în cazul creditelor de consum, peste 80% din bancheri se așteaptă la o creștere a cererii față de 65% în sondajul din 2014.
Potrivit reprezentanţilor băncilor, cadrul legislativ al insolvenței este principalul aspect ce descurajează creditarea, consideră 95% din bănci, cu 10 puncte procentuale mai mult ca în 2014.
Reprezentanţii băncilor sunt optimişti pentru 2015, aproximativ 85%  se așteaptă la o intensificare a inițiativelor de promovare a creșterii față de numai 55% în 2014 şi  peste 90% din bănci se așteaptă ca rezultatele financiare să se îmbunătățească, față de 80% în 2014.
În România studiul s-a desfăşurat prin completarea unui chestionar aplicat conducerii băncilor membre ale Asociaţiei Băncilor din România. Băncile participante la sondaj deţin 90% din piaţa  bancară din România.

Sus