Oferte locuri de munca top

Concurs lansat pentru amenajarea unui parc in Cluj-Napoca

A fost lansat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Bună Ziua organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca împreună cu Ordinul Arhitecților din România.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării Parcului Bună Ziua pentru atribuirea contractului de proiectare.

Acest proiect se încadrează în strategia municipiului privind Clujul Verde. Obiectivul este creșterea calității vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi.

Zona Becaș a fost recomandarea specialiștilor pentru noul parc din cartierul Bună Ziua. Parcul va fi realizat pe o suprafață de peste 10 hectare care deservește peste 6.500 de locuitori, într-o zonă în plină dezvoltare.

Aproape 280 apartamente, pe locul unei foste fabrici

Concursul urmărește amenajarea zonei de parc de cartier cu toate dotările și echipamente necesare: alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public.

“De asemenea, ne dorim integrarea ingenioasă a cursului principal al pârului Becaș în amenajarea propusă”, a detaliat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca.

Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului.

Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000, iar în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport (Strada Bună Ziua), a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană, cu atât mai puțin pentru spații publice sau verzi.

Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal.

Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea Parcului Bună Ziua, un spațiu verde ce trebuie să îmbine o valoare peisagistică ridicată, accesul facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și a celor de socializare.

Peste 12 mil euro investiti in dezvoltarea unui mare pol comercial

Autoritatea Contractantă a concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din Romania (OAR) cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Concursul este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Juriul consiliului este alcătuit din membrii titulari arh. Andreea Mureșan – reprezentant AC, arh. urb. Mihaela Hărmănescu, peis. Ana Horhat, arh. Cristi Urcan – reprezentant OAR T, arh. Octav Olănescu, arh. urb. Endre Vanyolos și peis. Nicolas Triboi. Membrii supleanți sunt arh. urb. Tudor Elian și peis. Alexandru Mexi.

Premiile acordate constau în:

* premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la 2.375.000 lei fără TVA

* premiul II: 75.000 euro

* premiul III: 50.000 euro

Data limită de predare a proiectelor este 22 august. Jurizarea va avea loc între 26 – 28 august. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei conferințe de presă cu juriul pe 29 august.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus