Oferte locuri de munca top

Concurs international de solutii lansat pentru Parc DN3C

A fost lansat Concursul Internațional de Soluții „Parc DN3C” organizat de Primăria Municipiului Constanța alături de Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale OAR Dobrogea.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării viitorului Parc DN3C din Constanța, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Amplasamentul avut în vedere pentru realizarea parcului se găsește în nord-estul teritoriului administrativ al Municipiului, într-o zonă liberă de construcții care urmează să se dezvolte în baza Planului Urbanistic Zonal – Regenerare și Revitalizare Urbană Zona DN3C (autor SC Agorapolis SRL), comandat de Primăria Municipiului Constanța și aflat în faza de elaborare.

Documentația răspunde nevoii de extindere a teritoriului intravilan al Municipiului în baza principiilor unei dezvoltări sustenabile pe patru planuri: social, economic, spațial și ecologic.

160 apartamente, in prima etapa a unui nou ansamblu imobiliar

Aria de intervenție este delimitată în planurile anexate și poate fi citită ca sumă a două forme neregulate tangente — asemănătoare unui trapez – zona A (aprox. 22ha) și, respectiv, unui triunghi – zona B (aprox.14,5 ha) — întinse de-a lungul unei axe NV–SE. În total suprafața astfel delimitată este de 367.653 mp. Cele două suprafețe corespund celor două etape de implementare ale proiectului.

Concurenții trebuie să țină cont de această ordine de implementare și să distribuie diferitele cerințe specifice ale temei de proiectare între cele două etape de implementare, justificând alegerea strategică pe care o propun.

Fiind menit unei mari varietăți de activități, de la contemplare la sport, amenajarea parcului trebuie să genereze spații cu atmosfere variate.

Între caracterul pronunțat natural al diferitelor zone și inventivitatea formală propusă prin diverse obiecte sau amenajări, diferitele „locuri” din parc vor defini zone de odihnă de mai scurtă sau de mai lungă durată, care să ofere protecție față de soare, vânturi etc. și care să favorizeze o utilizare cât mai îndelungată a parcului atât de-a lungul zilei, cât și de-a lungul anului.

Autoritatea Contractantă a concursului este Municipiul Constanța, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului.

Juriul concursului este alcătuit din membrii titulari arh. peis. Helli Pangalou, arh. Asenghiul Abdul, arh. Irina Băncescu, arh. peis. Victor Dijkshoorn, arh. Mircea Munteanu, arh. Sorin Manea, arh. Răzvan Calota – reprezentant AC – și membrii supleanți arh. Andreea Tănase și arh. Mariu Șocarici – reprezentant al Filialei Teritoriale Dobrogea a OAR.

Premiile acordate constau în:

* Premiul I: valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare 1.167.750 euro fără TVA (5.751.402 lei);

* Premiul II: 25.000 EUR fără TVA (123.130 lei fără TVA);

* Premiul III: 15.000 EUR fără TVA (73.878 lei fără TVA);

* Mențiune 1: 8.000 EUR fără TVA (39.402 lei fără TVA);

* Mențiune 2: 7.000 EUR fără TVA (34.476 lei fără TVA);

* Mențiune 3: 5.000 EUR fără TVA (24.626 lei fără TVA).

O multinationala isi va extinde cu peste 3 mii mp spatiile de productie

Data limită de predare a proiectelot este de 10 octombrie ora 16:00. Analiza formală a proiectelor va avea loc între 10-13 octombrie, iar jurizarea între 14-16 octombrie. Câștigătorul va fi anunțat pe 17 octombrie.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din Romania (OAR), în conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR (rev. 2022), cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus