Oferte locuri de munca top

Concurs de solutii pentru un proiect de 12 mil euro

Pentru organizarea concursului de soluții în vederea amenajării „Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment” a fost desemnat de către Primăria Municipiului Timișoara drept consultant Ordinul Arhitecților din România.

Astfel, consultantul și autoritățile locale vor organiza concursul și, în baza soluției câștigătoare, va  fi demarată proiectarea centrului, în cadrul proiectului MultipleXity 2021.

Concursul de arhitectură este modalitatea de selectare a celui mai bun proiect pentru un obiectiv, cu atât mai important pentru cele de utilitate publică.

La finalul lunii aprilie a acestui an, Primăria Timișoara a demarat procedura de achiziție a serviciilor de consultanță pentru organizarea unui concurs de soluții. După aproape trei luni, procedura se finalizează printr-un contract cu Ordinul Arhitecților din România, în valoare de 102.200 lei, fără TVA, cu o durată de 240 de zile. Astfel, urmează elaborarea documentelor concursului şi lansarea acestuia la sfârşitul anului curent, iar la începutul anului viitor va fi ales un câştigător, care va livra proiectul.

MultipleXity 2021, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Municipiului Timișoara prin dosarul de candidatură Timișoara Capitală Culturală Europeană, cu un cost estimat la 12 milioane de euro. Inițial, au fost mai multe discuții pentru alegerea amplasamentului, însă în final a fost aleasă locația de pe strada Take Ionescu, Muzeul „Corneliu Miklosi” şi atelierele de vis-a-vis.

Edilii doresc un proiect care pune accent pe păstrarea memoriei locului, un proiect integrator și inovator. Proiectanții vor trata întregul în ansamblu, de la amenajarea spațiului interior pentru Muzeu, la reabilitarea şi amenajarea clădirilor existente de vis-a-vis şi a spațiului exterior cu acces public, integrând astfel clădirile în țesutul urban.

Proiectul MultipleXity va fi implementat în mod etapizat. Unele spații vor fi accesibile și utilizabile încă de la începutul anului 2021, urmând ca finalizarea execuției să aibă loc în cursul anului 2021. Spațiile vor fi multifuncționale, de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus