Oferte locuri de munca top

Concurs de arhitectura lansat la Bienala [arhitectura.6]

Concursul de arhitectură din cadrul evenimentului Bienala [arhitectura.6] a fost lansat.

Bienala [arhitectura.6] este un proiect cultural organizat în parteneriat de trei filiale ale Ordinului Arhitecților din România care se desfășoară în șase județe din inima țării.

Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Cea de-a 7-a ediție se desfășoară în perioada februarie – noiembrie 2024 având ca temă centrală HUMAN ± NATURE.

Formatul evenimentului propune îmbogățirea și consolidarea expoziției-concurs de tip Bienală, prin integrarea acesteia într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să consolideze rolul arhitectului în comunitate.

Evenimentul consacrat al Bienalei [arhitectura.6] este expoziția-concurs de arhitectură și premierea lucrărilor selectate de un juriu format din personalități recunoscute, atât din breasla arhitecților, cât și din afara acesteia.

Scopul acestei expoziții-concurs este promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită prin încurajarea colaborării, a creativității și a responsabilității față de mediu.

Organizatorii își propun ca evenimentul să devină prilejul deschiderii acestor discuții către publicul larg și să catalizeze promovarea arhitecților în societate.

În spiritul acestei deschideri, în acest an, pentru fiecare categorie din concurs va fi acordat un premiu care va fi oferit în funcție de votul publicului larg care va putea vota printr-un canal din mediul online.

Evenimentul se lansează cu un concurs de arhitectură prin care sunt căutate proiecte recente, dezvoltate în armonie cu contextul, care au fost finalizate în ultimii doi ani și care se încadrează la una dintre cele 8 secțiuni prezentate în regulament.

Blocuri noi, cu peste 200 apartamente, intr-un municipiu

* Cum arată mediul construit în care vrem să trăim?

* Cum putem să-l proiectăm și să-l realizăm în armonie cu natura?

* Cum putem să ne exprimăm creativitatea și să colaborăm pentru a face față crizei climatice?

Acestea sunt întrebările pe care le ridică tema acestei ediții a Bienalei [arhitectura.6]

Un eveniment care își propune să inspire o schimbare de paradigmă în domeniul arhitecturii.

Inspirată din soluții sustenabile, Bienala își invită participanții să exploreze posibilitățile oferite de arhitectura regională, ca exemplu de durabilitate și echitate.

Concursurile secundare, deschise pentru arhitecți stagiari și tineri, încurajează inovația, relația om-natură și abordările tehnologice.

Prin premiile acordate de votul publicului larg, se vor reuni comunitățile în mijlocul transformării.

Calendarul concursului de arhitectură:

Lansarea concursului                          22 februarie

Predare etapa I                                    19 aprilie

Anunțarea proiectelor selecționate     30 aprilie

Predare etapa II                                   31 mai

Kitul pentru participarea la concursul de arhitectură se poate descarca de pe site-ul evenimentului https://arhitectura6.ro/.

Pe parcursul a 9 săptămâni bienala va organiza în 9 orașe din 6 județe prezentări, expoziții, concursuri și ateliere: Brașov, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Reghin, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni. Va fi o călătorie prin inima țării, prin care aducem evenimentele noastre în comunități cheie ale regiunii.

De asemenea, prin parteneri, se va deschide un spațiu de interacțiune și creativitate care invită la implicare activă și exprimare liberă în raport cu tema bienalei.

Această ediție depășește convențiile clasice ale unei expoziții transformându-se într-un organism dinamic și creativ.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus