Solplanet x AeroFix

Concurent nou in comercializarea gazelor naturale lichefiate

GNL (gazul natural lichefiat) ofera o alternativa de mobilitate mai curata, cu pana la 15% emisii de CO2 mai scazute, 50% mai putine emisii de oxid de azot si 50% reducere a zgomotului in comparatie cu camioanele diesel.

De asemenea, gazele naturale lichefiate sunt o solutie pentru alimentarea zonelor care nu sunt conectate la retelele de gaze naturale.

Compania de energie OMV Petrom a obtinut licenta pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificandu-si astfel activitatile pe piata de comercializare a gazelor si a produselor conexe.

Peste 22 mii mp de spatii logistice, in autorizare langa Bucuresti

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas: „Intrarea OMV Petrom pe aceasta piata este o evolutie fireasca. Credem ca gazele naturale au un rol esential in tranzitia energetica a Romaniei, mai ales in conditiile in care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicatii in productia de electricitate, in transport si in industrie, putand contribui, in acelasi timp, atat la reducerea emisiilor, cat si la consolidarea securitatii energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezinta o solutie mai curata pentru mobilitate”.

Gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate si transportate in siguranta pe distante foarte lungi, cu un grad crescut de eficienta economica si energetica. Gazele naturale lichefiate pot fi folosite in sectorul mobilitatii, oferind o alternativa la combustibilii conventionali, cu pana la 15% emisii de CO2 mai scazute, 50% mai putine emisii de oxid de azot si 50% reducere a zgomotului in comparatie cu camioanele diesel.

In ceea ce priveste aplicatiile industriale, gazele naturale lichefiate pot fi utilizate ca sursa energetica, oferind un plus de eficienta si operabilitate.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus