Oferte locuri de munca top

Concelex a semnat contractul pentru modernizarea Aeroportului Maramures

Aeroportul Internațional Maramureș va fi modernizat, ca urmare a semnării contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, a anunțat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Licitația pentru atribuirea acestui contract a fost câștigată de asocierea de firme românești Concelex (lider), Concelex Engineering SRL, Concrete & Design Solutions.

Aceasta a concurat cu Strabag și cu asocierea SSAB-AG (lider), Acer Proje İnşaat A.Ş., Bemel AG.

Contractul prevede prestarea serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice (fazele P.A.C., P.O.E., P.T, D.E, As-built, inclusiv elaborarea studiilor și expertizelor necesare) și realizarea pe baza acestora a lucrărilor pentru edificarea unei construcții cu destinația “Terminal pasageri”, cu asigurarea inclusiv a serviciilor de verificare a proiectului și a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului.

Noul terminal, care va răspunde reglementărilor internaționale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp.

Constructii demolate, pentru edificarea de spatii zootehnice

Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

„În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș și ne dorim ca prin investițiile pe care le realizăm la aeroport, în valoare de peste 250 milioane de lei, să dezvoltăm infrastructura aeriană de la nivelul județului, iar aeroportul nostru să devină unul cât mai competitiv”, a transmis Ionel Bogdan.

Valorea totală de 134,32 milioane de lei va fi eșalonată astfel: 95,9 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus