Oferte locuri de munca top

Concedieri la TeraPlast si investitii amanate la Joris Ide

Unii producători de materiale de construcții au anunțat că vor face restructurări de personal și amână anumite planuri de investiții programate pentru anul acesta. Deciziile sunt cauzate de dificultățile apărute ca urmare a măsurilor luate în pandemia de coronavirus.

Grupul Teraplast intenționează să efectueze schimbări în structura de personal începând cu această lună, după cum a anunțat directorul general Alexandru Stănean.

Astfel, în urma evoluției cererii din luna aprilie și a evaluării perspectivelor de evoluție a acesteia în următoarea perioadă, au fost elaborate măsuri pentru alinierea costurilor cu personalul la noile volume de business. Acestea includ și analiza unui plan de disponibilizări în cadrul companiei TeraPlast, care vizează circa 9% din forța de muncă totală.

În trimestrul 1 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de circa 209 milioane de lei, în creștere cu 20% față de T1 din 2019. Creșterile au fost susținute în principal de performanțele înregistrate de TeraPlast și TeraSteel Serbia. În aceeași perioada, Wetterbest și TeraGlass au înregistrat costuri adiționale ridicate, cauzate de aducerea în parametri funcționali a investițiilor din 2019 și de dimensionarea structurii de personal atât pentru a se alinia la necesarul noilor capacități de producție, cât și pentru susținerea creșterilor bugetate pentru 2020. Ambele companii au implementat măsuri de reducere temporară a costurilor cu personalul (program de muncă redus, șomaj tehnic) odată cu criza generată de răspândirea Covid-19.

Totodată, producătorul de construcții Joris Ide, deținut de grupul Kingspan, și-a amânat proiectul prin care urma să construiască în Buftea o nouă fabrică de profiluri metalice.

 

 

Citiți și:

Blocuri cu 10 niveluri, in cadrul unui ansamblu rezidential nou din Capitala

Statie de betoane, pe mai mult de 7 mii mp

Doua drumuri, propuse pentru finantarea din 2021-2027

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus