Oferte locuri de munca top

Complex de spa, wellness si sport, de 30 mil euro

Un modern complex de agrement urmează să fie ridicat pe locul ce va fi lăsat liber prin demolarea unui ștrand municipal.

Guvernul a aprobat acest proiect cu o valoare totală a investiției de peste 30 milioane de euro, echivalentul a aproape 150 milioane de lei.

Proiectul vizează desființarea Ștrandului Municipal din Baia Mare pentru realizarea „Complex Socio-Cultural-Sportiv și de Agrement”, pe același teren.

Din punct de vedere al condițiilor asigurate, Ștrandul Municipal nu mai corespunde cerințelor actuale în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime de funcționare.

Pentru realizarea noului complex imobiliar a fost propusă demolarea tuturor construcțiilor existente pe amplasament, respectiv Ștrandul Municipal, Cămin de Gimnastică și Sală de Gimnastică.

Viitorul complex va fi alcătuit din trei volume cu funcțiuni diferite, Spa&Wellness, Sală de sport, Bazin acoperit, legate între ele printr-un volum parter pe unde se face accesul principal.

Corpul de clădire Spa&Wellness va avea regimul de înălțime Demisol + Parter + 1 Etaj.

La parter va fi un vestiar pentru ștrandul exterior de capacitate 992 persoane, două vestiare pentru Spa cu capacitatea a câte 40 persoane, două vestiare pentru sala de sport cu capacitatea a câte 40 persoane, două vestiare pentru antrenori, zonă de Spa, restaurantul cu autoservire. În zona Spa va fi realizat un bazin cu suprafața de
129 mp și jacuzzi cu suprafața de 12 mp.

Etajul va fi împărțit în patru zone: zona recuperare sportivi,  zona saunelor, zona de relaxare, zona de restaurant.

Corpul de clădire Bazin acoperit va avea regimul de înălțime Demisol + Parter. La parter sunt propuse următoarele funcțiuni: bazinul de înot cu suprafața de 500 mp, două vestiare a câte 40 persoane, cabină de prim-ajutor, salvamar, subsolul fiind ocupat de spații tehnice, vestiare personal, atelier de reparații, spălătorie,  călcătorie, uscătorie. Corpul de clădire Sala de sport va avea același regim de înălțime și va avea facilități precum: săli de fitness, aerobic, box, sala de sport cu gradene retractabile pentru
spectatori.

Indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Complex Socio-Cultural-Sportiv și de Agrement” au fost deja aprobați de Consiliul Județean Baia Mare.

Conform acestora, suprafața terenului va fi de 32.684 mp. Suprafața construită propusă este de 6.481 mp.

Suprafață circulații auto incintă va fi de 5.620 mp, suprafață pietonală incintă, de 1.049 mp.

Spațiu verde amenajat pe sol natural este plănuit să aibă o suprafață totală de 11.543 mp.

Valoarea totală a investitiei este de 147.286.041 lei, cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 102.399.632 lei.

Durata de execuție este de 36 luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus