Solplanet x AeroFix

Companiile chineze interesate de portul Giurgiu

2468.jpg Autoritatile giurgiuvene au prezentat investitorilor chinezi cateva locatii din orasul Gourgiu unde pot dezvolta proiecte de anvergura.
Vizita pe teren a urmat intrevederii dintre echipa din Primariei municipiului Giurgiu si o delegatie din Shanghai, China, ce a avut loc la Bucuresti la finele saptamanii trecute.
Din delegatia chineza interesata de municipiul Giurgiu au facut parte reprezentanti ai Comisiei Municipale de Comert din Shanghai, directorul adjunct al Departamentului de afaceri corporative, import-export al Bancii din China – filiala Shanghai si nu in ultimul rand membri conducerii unei importante companii chineze de constructii – Shanghai Construction Group Co. Ltd.
Reprezentantii delegatiei chineze au dorit sa afle cat mai multe informatii despre Portul Giurgiu, Podul peste Dunare si oportunitatea de a construi un alt pod cu capital chinez. Oaspetii chinezi s-au aratat interesati si de proiectele aflate deja in curs de implementare la Giurgiu. Pozitia strategica a municipiului, posibilitatea de transport atat pe apa cat si pe uscat (coridoarele de transport VII si IX), apropierea de Bucuresti si pietele importante de desfacere a marfurilor au constituit motivele care au determinat delegatia sa viziteze orasul si sa ia in calcul varianta de a dezvolta aici proiecte importante.

Sus