Oferte locuri de munca top

Companii de peste 10 mil euro, într-o acțiune de concentrare economică

CRH Ciment SA a dobândit controlul unic asupra CRH Comnord SA, potrivit unei operațiuni de concentrare economică față de care Consiliul Concurenței a făcut publică o decizie de neobiecțiune.

Cifra de afaceri cumulată a întreprinderilor implicate în acest proces depășește 10 milioane de euro. Ba mai mult, două dintre societăți au atins, fiecare în parte, o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, după ce și-au desfășurat activitatea în România.

Societatea achiziționată, CRH Comnord, produce și comercializează betoane. Compania își desfășoară activitatea în București, dar și în zonele de periferie, deținând șase stații de betoane: Buftea, Bragadiru, Progresul, Glina, Ștefănești și Băneasa.

Înainte de operațiunea de concentrare economică, activitatea CRH Comnord era deja coordonată parțial de CRH Ciment. Potrivit legislației europene, tranziția de la un control în comun la un control total are un impact minim asupra concurenței din sector.

Operațiunile de bază ale companiei achizitoare, CRH Ciment (România), constau în producerea și comercializarea de ciment. Societatea face parte din grupul internațional de întreprinderi cu același nume, al cărui sediu principal este situat în Irlanda. Companiile coordonate de Grupul CRH își desfășoară activitatea în sectorul materialelor de construcții.

Prin intermediul CRH Ciment, Grupul CRH mai controlează următoarele întreprinderi din țară:

* CRH Agregate Betoane SA – deține trei stații de betoane (1 Prahova și 2 Iași) și are ca obiect principal de activitate: extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei;

* CRH Betoane SRL – deține trei stații de betoane (1 Brăila și 2 Constanța) și are drept obiect principal de activitate: fabricarea betonului;

* CRH RMX & Agregate SRL – deține două stații de betoane în județul Cluj și are ca obiect principal de activitate: extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei;

* Eco Gest SA – obiect principal de activitate: studierea pieței și sondarea opiniei publice;

* Sicim SA – obiect principal de activitate: manipulări;

* Recy-Eco Combustibil SRL – obiect principal de activitate: recuperarea materialelor reciclabile sortate.

Pe lângă cele menționate, în procesul de concentrare economică sunt implicate mai multe întreprinderi, toate sub tutela Grupului CRH.

Astfel, prin intermediul CRH Products & Distribution Eastern Europe BV și CRH Europe Investments BV, asociația mai deține alte două companii ce-și desfășoară activitatea în România:

* Ferrobeton România SRL – obiect principal de activitate: fabricarea betonului;

* Elpreco SA – obiect principal de activitate: fabricarea produselor din beton pentru construcții.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 

Sus