Oferte locuri de munca top

Compania de Apa Olt primeste finantare de la BERD

Extinderea și modernizarea infrastructurii și serviciilor de apă și canalizare ale Companiei de Apa Olt S.A. vor fi finanțate cu un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare – BERD.

Împrumutul de până la 14,5 milioane de euro va fi folosit pentru cofinanțarea, alături de Fondurile de Coeziune ale UE, a proiectelor de investiții ale operatorului regional de apă din județul Olt și localitățile învecinate.

Cost total al proiectului este de 241.491.807 euro.

Proiectul va permite Companiei de Apa Olt  să extindă acoperirea serviciilor sale de furnizare apă potabilă în comunitățile cu peste 50 de locuitori. De asemenea, va

colecta și trata apele uzate în așezările cu peste 2.000 de locuitori echivalenți.

Sprijinul și cele mai bune practici ale Băncii care vor fi folosite pentru revizuirea și îmbunătățirea politicii tarifare din sectorul apei și gestionarea activelor.

Banca va furniza finanțare pe termen lung necesară, care nu este ușor disponibilă de la băncile comerciale.

Există mai multe lucrări în apropierea sau în interiorul a trei situri Natura 2000 (Valea Oltului Inferior, Râul Olt între Mărunței și Turnu Magurele, Râul Vedea).

O noua sursa de nisip si pietris va fi exploatata

Din acestea, doar unul este Zonă de Importanță pentru Păsări în Valea Oltului Inferior, celelalte fiind Sit de Importanță Comunitară.

Lucrările propuse constau în foraje și extinderea conductelor de alimentare cu apă și canalizare.

Bazându-se pe evaluarea efectuată de consultanții CAO în procesul de autorizare a mediului, respectiv Evaluarea Corespunzătoare a investiției, precum și analiza opțiunilor considerate în Studiul de Fezabilitate, nu se așteaptă impact negativ după finalizarea lucrărilor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus