Oferte locuri de munca top

Comnord – antreprenor pentru extinderea Romexpo

 Acţionarii Comnord SA au aprobat toate demersurile financiare importante ale Consiliului de Administraţie din ultimul an printre care încheierea unui contract de execuţie de lucrări și contractatarea mai multor credite.

Astfel a fost aprobată încheierea unui acord de antrepriză cu Romexpo pentru lucrări de amenajare exterioară, reţele de apă și canalizare, organizare de șantier, lucrări pregătitoare, preliminarii și management privind proiectul “Centrul expoziţional Romexpo- Pavilioane noi nr.1, nr. 2 și Corp Central de Legătură” în valoare de 2,7 milioane de euro plus TVA, la care se adaugă valoarea de remobilizare de 600 de mii de euro plus TVA. Decizia de încheiere a contractului a fost luată de Consiliul de Administraţie în iulie 2016.

De asemenea, acţionarii Comnord au aprobat prelungirea datei de valabilitate a liniei de credit la BRD în valoare de 6,5 milioane de euro din care Procema SA va putea folosi cel mult 5 milioane de euro pentru finanţarea activităţii iar Comnord se va putea folosi de scrisori de garanţie bancară în valoare de cel mult 1,5 milioane de euro.

O altă hotărâre adoptată prevede și majorarea liniei de credit de la BRD de la 6,5 milioane de euro la 10 milioane de euro. Procema SA va putea emite scrisori de garanţie bancară de până la 10 milioane de euro cu scadenţa sub un an și scrisori de garanţie de cel mult 5 milioane de euro cu scadenţa de peste un an. Comnord va putea beneficia de o facilitate de credit de cel mult 2 milioane de euro. Facilitatea de credit va expira în aprilie 2017.

Valoarea totală a garanţiilor bancare solicitate de cele două firme nu va putea depăși valoarea liniei de credit de 10 milioane de euro.

Acţionariatul firmei de construcţii Comnord SA este format din Creţeanu Sorin cu o participaţie de 53% la capitalul social și SC SC Meteor Investitii Mobiliare SA Bucuresti deţinător a 19% din acţiuni. Restul de 26% din acţiuni revin altor acţionari, potrivit informaţiilor de la Depozitarul Central.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus