Oferte locuri de munca top

Comisia Europeana acorda 12 miliarde de euro pentru transporturi

Comisia Europeana invita statele membre sa depuna proiecte pentru infrastructura de transport in cea mai mare transa acordata pana acum acestui sector, de aproape 12 miliarde de euro.
Finantarea este destinata finalizarii celor noua coridoare de transport european. Astfel in urma implementarii proiectelor vor fi conectate intr-o retea paneuropeana 94 de porturi europene principale cu cai feroviare si rutiere, 38 de aeroporturi principale cu cai feroviare din orase mari, 15.000 de km de linii de cale ferata, care vor fi modernizate pentru a se circula cu viteza mare, 35 de proiecte transfrontaliere pentru a fluidiza traficul.
“Transporturile au o importanta fundamentala in realizarea unei economii europene eficiente, ceea ce inseamna ca investitiile in conexiunile transporturilor menite sa sprijine redresarea economica sunt mai importante ca niciodata. Zonele Europei care nu au conexiuni de transport bune nu vor creste sau prospera. Statele membre trebuie sa profite de aceasta oportunitate si sa transmita solicitari de finantare pentru a fi mai bine conectate, mai competitive si pentru a oferi cetatenilor si intreprinderilor calatorii mai facile si mai rapide.”, a declarat Siim Kallas, comisar european responsabil cu Transporturile.
Finantarea UE in domeniul transporturilor s-a triplat, ajungand la 26 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, fata de 8 miliarde de euro in perioada 2007-2013.

Sus