Oferte locuri de munca top

Comertul cu ridicata, in crestere usoara, potrivit datelor ajustate

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a fost mai mare în martie 2024 față de aceeași lună din anul trecut, după cum arată datele furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, creșterea a fost de 1,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Dar, ca serie brută, s-a înregistrat o scădere de de 7%. Aceasta ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-14,2%), al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-13,9%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-11,1%). Activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au variat cu -9,7%, iar comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri  cu -1,5%.

Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata nespecializat (+4,0%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+1,8%) și comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+0,1%).

Martie 2024 comparativ cu februarie 2024

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut pe ansamblu cu 1,5%, ca serie ajustată, în luna martie 2024, comparativ cu luna precedentă.

Perioada 1.I-31.III.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2023

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut, pe ansamblu, cu 2,3%, ca serie ajustată.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 0,7%, ca urmare a scăderii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-9,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-7,6%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-4,0%).

Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata nespecializat (+12,1%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+9,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+6,6%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+6,4%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus