Oferte locuri de munca top

Comertul cu otel si aluminiu intre SUA si Europa, restabilit

Statele Unite și UE au luat măsuri comune pentru a restabili fluxurile comerciale transatlantice istorice cu oțel și aluminiu.

Astfel, Statele Unite nu vor aplica taxe în temeiul secțiunii 232 și vor permite importul fără taxe vamale de oțel și aluminiu din UE la un volum bazat pe istoric, iar UE va suspendă tarifele aferente produselor americane.

Măsurile vizează consolidare parteneriatului pentru a aborda provocările comune din sectorul oțelului și aluminiului.

Ca parte a acestui parteneriat, cele două puteri economice intenționează să negocieze, pentru prima dată, un acord global pentru a aborda intensitatea carbonului și supracapacitatea globală.

Uniunea Europeană și Statele Unite au un angajament comun pentru cooperare aprofundată în aceste sectoare și iau măsuri comune pentru a apăra lucrătorii, industriile și comunitățile de supracapacitatea globală și de schimbările climatice.

Aceasta inclusiv printr-un nou aranjament pentru a descuraja comerțul cu produse mari oțel carbon și aluminiu care contribuie la excesul de capacitate globală din alte țări. Prin politicile interne vor sprijini scăderea intensității carbonului din aceste industrii.

Ca prim pas, Statele Unite și UE vor crea un grup de lucru tehnic însărcinat cu elaborarea unei metodologii comune și vor împărtăși date relevante pentru evaluarea emisiilor încorporate de oțel și aluminiu comercializate.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus